Vår arbetsplats Fakta om AS3

Få reda på sådant du kanske inte visste om AS3.

Mer än 1000 medarbetare

AS3 har över 1000 medarbetare och konsulter i den nordiska regionen. Allra störst är vi i Danmark, där verksamheten en gång startade.

65 kontor i Norden

AS3 har 65 kontor runtom i Norden. Störst är vi i Danmark med danskt huvudkontor i Viby, Jutland. AS3 var ett av de första företagen att sätta upp jobbcenter för kandidater som blivit uppsagda eller var arbetslösa.

1989

1989 startade Allan Gross-Nelsen och hans dåvarande affärspartner Søren Christiansen företaget JobPartner, vilket var grunden för vad som sedemera skulle bli AS3. Läs mer om AS3s historia via länken nedan.
vår historia

Kontor i källaren

Det allra första AS3-kontoret sattes upp i Sørens källarlokal i Odense. Det första officiella kontoret fanns i Aarhus. I sann entreprenörsanda bestod skrivborden av gamla dörrar lagda på bockar.

Allan Gross-Nielsen

Allan är nuvarande CEO och ägare av AS3. Han har också varit med och grundat "Jobrådgivernes Brancheforening", en organisation för karriärrådgivare.

Varför kandidat?

Vi ger rådgivning till olika grupper i AS3. Vår generiska term för alla som deltar i ett program hos oss är kandidat. Det kan betyda att du är kandidat för ett nytt jobb, att ta nästa steg efter att ha blivit uppsagd, se ditt nuvarande jobb i ett nytt perspektiv eller kandidat till att bli bättre på att leda människor genom förändring.

AS3 - företagsnamnet

Allan Gross-Nielsen och Søren Christiansen grundade JobPartner. När Alan Binau blev en del av samarbetet ändrades namnet till AS/3. Deras namn och att de var tre stycken vid uppstarten utgjorde företagsnamnet. Idag symboliserar siffran 3 även våra tre värderingar, våra tre huvudsakliga affärsområden och de tre faserna i AS3s transitionsmodell.
30000

så många människor går i rådgivning hos AS3 i de nordiska länderna varje år.

Nominerats för utmärkelse

2014 nominerades AS3's Transition Coach kvalificering till EMCC's Coaching Award, vilken delas ut varje år till företag som bidragit till professionalismen inom coaching och mentoring.

En organisation som trivs

I AS3 lägger vi stor vikt vid att ha en god arbetsmiljö. Därför genomför vi varje år en medarbetarundersökning för att mäta nöjdhet. - 2014 svarade 95% av medarbetarna att de är nöjda eller väldigt nöjda med deras arbete. - 95% av medarbetarna svarade också att de känner att de gör skillnad eller att de känner att de gör stor skillnad.

av nyrekryterade AS3-rådgivare slutför Transition Coach-utbildningen på grundnivå

Vi stödjer

2014 stöttade AS3 välgörenhetsfrågor som Röda Korsets ungdomsförbund, SOS Barnbyar och kampen mot Ebola. Vi sänder också gamla mobiltelefoner och laptops till Mombasa. Vi tar vårt sociala ansvar på allvar, läs mer om hur vi arbetar med CSR.
Global compact

Först och marknadsledande

AS3 Outplacement (numera AS3 Transition) grundades 1989 som ett av de första verksamheterna av sitt slag på marknaden. Än idag är vi marknadsledande i Danmark.1999 grundade vi vad som idag är AS3 Employment samt AS3 Work&Care. Ytterligare ett affärsområde, A2B såg dagens ljus 2001.

Nordiska vid år 2000

2000 var året när AS3 gick från att vara ett danskt företag till att bli en nordisk organisation, då vi började etablera dotterbolag i Sverige, Norge och Finland.

Internationellt samarbete

AS3 har en lång tradition av internationellt samarbete. Det är viktigt att kunna erbjuda global räckvidd och vision. Idag samarbetar vi med Lee Hecht Harrison och är därmed en del av världens starkaste globala nätverk inom Job Transition Management.
Läs om Lee Hecht Harrison